Moerman woonpromenade in het zonnetje gezet

GroenLinks Hellevoet heeft zaterdag de directie van Moerman woonpromenade in het zonnetje gezet!
Moerman Woonpromenade Hellevoetsluis is naast een van de oudste bedrijven van Hellevoetsluis ook een vernieuwend bedrijf. Met de 480 zonnepanelen, op de 8 schuine daken, voorziet Moerman voor een groot deel in de eigen energiebehoefte. Deze zonnepanelen leveren energie te vergelijken met het verbruik van ruim 30 huishoudens. Op een groot TV scherm in de Centrale Hal kunnen bezoekers zien hoeveel energie op dat moment wordt opgewekt.
Wat GroenLinks wil is glashelder: we kiezen per definitie voor schone energie. ‘Oude’ energie is slecht voor het klimaat, is vervuilend en raakt ooit op. Door meer zon, wind en warmte te gebruiken houden we energie betaalbaar en zadelen we onze kinderen niet op met een onleefbare aarde.
Zonnepanelen verdienen zichzelf terug en dat is dan ook de reden dat steeds meer mensen tot plaatsing overgaan. GroenLinks ondersteunt deze initiatieven en wil dat de gemeente duurzame energie de ruimte geeft.
Daarnaast levert het investeren in zonnepanelen ook werkgelegenheid op en ook dat kunnen we in de huidige tijd goed gebruiken.
GroenLinks Hellevoet heeft zich voorgenomen jaarlijks iemand en/of een bedrijf in het zonnetje te zetten die investeert in duurzaam en/of sociaal ondernemen.