"Beaver" van Helen Haden, CC BY-NC 2.0
"Beaver" van Helen Haden, CC BY-NC 2.0

Stop opoffering natuur voor recreatiewoningen bij Cape Helius

Al sinds 2000 wordt geprobeerd om het stuk grond te ontwikkelen naast Cape Helius. Hier wordt al jaren onnodig veel voor betaald door onze bewoners. GroenLinks vindt het noodzakelijk om dit af te gaan sluiten. We willen de nieuwe plannen een half jaar geven zodat de financiële risico's niet nog hoger worden en bewoners hier niet langer voor op hoeven te draaien.

De flora en fauna is in de loop der jaren sterk veranderd wat zeer bijzondere diersoorten heeft gebracht in dit gebied. Waaronder de zeldzame roodmus en de bever.

Onze vraag was om dit nu eens een keer wél te koesteren. Er heeft genoeg kaalslag plaats gevonden, zeker in de vesting. Het ligt tegen een mooi Natura 2000-gebied aan met daar om heen goede recreatiemogelijkheden. Laat deze strook een toegankelijke buffer tussen deze twee zijn.

GL heeft hiervoor een motie in gediend. De wethouder vraagt ons te wachten met de motie totdat onderhandelingen zijn afgelopen. Hiertoe is GroenLinks bereidt nadat wij eerst de toezegging hebben gekregen op de hoogte te worden gehouden van de onderhandelingen.