Hallo allemaal,

Ik ben Bianca Verschoor, raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks Hellevoetsluis. Getrouwd en moeder van drie dochters in de leeftijd van 13 tot 18 jaar en werkzaam als sales manager bij VDLX in Hellevoetsluis

Mijn keus voor Groenlinks is voornamelijk gekomen doordat zij naar de toekomst kijken op gebied van economie en maatschappij waarbij zij niet bang zijn voor veranderingen. Waarin kapitalisme en globalisering niet voorop staat maar de zorg voor onze aarde, zodat volgende generaties hier nog op kunnen leven. Zij staan voor innovatie en werkgelegenheid, voor een eerlijke verdeling voor iedereen. Zij kiezen voor goede toegankelijke en betaalbare zorg waarin ieder een eigen verantwoordelijkheid heeft maar ook verantwoordelijkheid draagt voor zwakkere in de samenleving.

Binnen Hellevoetsluis zie ik vooral veel mogelijkheden hiervoor op lokaal gebied. Samen met het team laat ik al 4 jaar het GroenLinks geluid horen in de gemeente van Hellevoetsluis. En met succes, de motie zonnepanelen op overheid gebouwen en culturele- en maatschappelijke instellingen is aangenomen, er is gestopt met round-up spuiten, de aanrijtijd van ambulances moet binnen 15 min gehaald worden, en de gemeente heeft zich geconformeerd aan de landelijke plastic/ statiegeld alliantie en het kinderpardon. 

In 2014 waren er nieuwe verkiezingen waarna ik wederom het vertrouwen heb gekregen van vele bewoners en van het team. De komende vier jaar zal ik als fractievoorzitter namens alle Groenlinksers wederom het GroenLinks geluid in onze gemeente Hellevoetsluis laten horen. Waarbij ik mij in zal zetten voor een groener, socialer en veiliger Hellevoetsluis. Waarin maatregelen voor, klimaatverandering, circulaire economie, biodiversiteit, groen kwaliteit, werkgelegenheid en veiligheid voor bewoners de thema’s zullen zijn, waar ik mij mee bezig houd.

Samen met Walter Langendoen zit ik in de commissie Wonen, Werk en Recreatie (WWR). Hier zal ik mij met name inzetten op het groen onderhoud en de groen kwaliteit, betaalbaar en duurzaam wonen voor iedereen en werkgelegenheid. Samen met Natascha Schnocks zit ik in de commissie Algemene Zaken en Middelen (AZM). Waarin ik mij vooral zal bezig houden met veiligheid, toegankelijkheid en klantvriendelijkheid, de ontsluiting en de nieuwe werkorganisatie op Voorne.

Ik ga graag met u in gesprek en sta open voor actuele zaken. 

U kunt contact met mij opnemen via telefoon nummer 0181-390011 of va 06-30098275, of een email sturen naar b.verschoor-gl@hellevoetsluis.nl waarna ik zo spoedig mogelijk contact met u zal opnemen.